Dýňová polévka z hokaida

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras elementum. Nulla est. Etiam dictum tincidunt diam. Morbi imperdiet, mauris ac auctor dictum.
Kategorie
  • Oběd
  • Večeře
Počet porcí
3 porce
Doba trvání
20 minut
Vhodné pro

Ingredience

Dýňová polévka z hokaida
Na ozdobu

Postup

Mrkev očisti a nakrájej na silnější kolečka. Dýni dobře omyj, rozkroj, vydlabej semínka a nakrájej ji na menší kousky (cca 3 cm). Cibuli a česnek oloupej a nakrájej nahrubo – klidně nedbale, všechno se bude mixovat.

V hrnci rozehřej trochu olivového oleje, sádla nebo přepuštěného másla – použij, co máš zrovna doma. Přidej mrkev, dýni a cibuli a restuj je zprudka a delší dobu, aby zelenina změkla a začala lehce karamelizovat. Osol, přidej třtinový cukr a nech ho krátce zkaramelizovat. Pak vmíchej česnek.

Ztlum plamen, přidej kurkumu a kari, nech chvilku provonět a zalij vše vodou nebo vývarem tak, aby hladina sahala asi 2 cm nad zeleninu.

Vař, dokud nebude vše krásně měkké. Nakonec polévku rozmixuj tyčovým mixérem dohladka a podávej s opraženými dýňovými semínky a pár kapkami dýňového oleje.

Od Vilmy

Morbi et massa fames ac scelerisque sit commodo dignissim faucibus quisque proin lectus laoreet sem adipiscing sollicitudin erat massa tellus lorem enim aenean phasellus.

O mně

Zadejte e-mail a stáhněte si e-book

20 receptů bez lepku a bez mléka
Ebook

Další recepty

Whether you are a beginner or an experienced yoga

Pohankový koláč s nektarinkami

TypeError: Unsupported operand types: string % int
TypeError: Unsupported operand types: string % int

Kynutá buchta s meruňkami a drobenkou

100 minut
12 porcí

Melounový sorbet s mátou

10 minut
12 porcí

Bezlepkové placky

90 minut
14 porcí

Pečené zelí s těstovinami, cibulkou a uzeným

40 minut
5 porcí

koblížky s jablkem a rybízem

120 minut
16 porcí

Drobenkový koláč s rybízem

40 minut
8 porcí
Zobrazit všechny recepty