Mrkev očisti a nakrájej na silnější kolečka. Dýni dobře omyj, rozkroj, vydlabej semínka a nakrájej ji na menší kousky (cca 3 cm). Cibuli a česnek oloupej a nakrájej nahrubo – klidně nedbale, všechno se bude mixovat.
V hrnci rozehřej trochu olivového oleje, sádla nebo přepuštěného másla – použij, co máš zrovna doma. Přidej mrkev, dýni a cibuli a restuj je zprudka a delší dobu, aby zelenina změkla a začala lehce karamelizovat. Osol, přidej třtinový cukr a nech ho krátce zkaramelizovat. Pak vmíchej česnek.
Ztlum plamen, přidej kurkumu a kari, nech chvilku provonět a zalij vše vodou nebo vývarem tak, aby hladina sahala asi 2 cm nad zeleninu.
Vař, dokud nebude vše krásně měkké. Nakonec polévku rozmixuj tyčovým mixérem dohladka a podávej s opraženými dýňovými semínky a pár kapkami dýňového oleje.








