Kvásek
Do mísy (nejlépe od kuchyňského robota) nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek. Do něj nalijte teplou vodu, rozdrobte droždí a přidejte cukr. Lehce promíchejte a nechte kvásek vzejít – stačí cca 15 minut.
Psylliový gel
Mezitím smíchejte 2 lžíce psyllia s 60 ml vody a nechte odstát, dokud nevznikne gel.
Těsto
K vzešlému kvásku přidejte olej, rozpuštěné sádlo, vejce, špetku soli a psylliový gel. Vypracujte hladké a táhlé těsto – ideálně v robotu s hnětacím hákem. Nechte ho na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
Příprava buchty
Předehřejte troubu na 170 °C. Vykynuté těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pomocí stěrky ho rovnoměrně rozetřete. Vytvořte lehce zvýšené okraje.
Ovoce a drobenka
Na těsto rovnoměrně rozložte pokrájené meruňky. V misce smíchejte kokosovou mouku, moučkový cukr a povolené máslo – rukama zpracujte na sypkou drobenku a rovnoměrně ji nasypte na buchtu.
Pečení
Pečte přibližně 25 minut, dokud nejsou okraje buchty krásně zlatavé. Nechte vychladnout, krájejte na kostky a podávejte.








